Gulivesmír

Predškoláci, Veľkáči, Malkáči, Drobčekovia

Zvedavosť a fantázia našich predškolákov nepozná hraníc. Objavovať zázraky vesmíru bolo pre nich obohacujúcim zážitkom. Ponorením do prostredia s vesmírnou tematikou plného pútavých aktivít, ako je maľovanie súhvezdí a skonštruovanie rakety sa vžili do ozajstného hvezdárskeho bádania. Predškoláci spolu s Guliverom prostredníctvom kníh, videí a interaktívnych aktivít otvárali svet, vesmírnych možností. Čítaním kníh o hviezdach, planétach či iných vesmírnych tajomstiev vnímali rozľahlosť a krásu vesmíru. Interaktívnymi aktivitami či obliekaním sa do kostýmov astronautov, sa viac ponorili do vesmírnej témy, vďaka čomu bolo bádanie vesmíru zábavné a pútavé.

Veľkáči už vedia, že naša Zem je guľatá a Slnkom zaliata, že v noci zase Mesiac svieti – videli aj krásne hviezdy.  Poznajú už aj planéty – úplne iné svety. Merkúr sivú planétu, Venušu ako horúcu. Vedia, že všetci žijú na Zemi a Mars, že je červený. Jupiter, to je obor veľký, Saturn že je prstencový. Urán je vraj zelený, no a Neptún, že je posledný. Veľkáči spoznali krásnu zostavu, našu Slnečnú sústavu. Odleteli do Vesmíru, kde experimentovaním a zážitkovým učením  odhaľovali jeho tajomstvá. Bol to veľký zážitok, vedomostí majú teda dostatok.

Vyrobili sme si vlastný ďalekohľad a na nebo sme zaostrili náš pohľad. Vo hvezdárni zistili že Zem sa točí okolo svojej osi, potom sme si zaspievali aj o mimozemšťanoch čosi. Ak ste aj vy na náš gulivesmír zvedaví, príďte sa pozrieť ku nám na planéty, kométy či rakety.

Guliver nás zaviedol na čarovné miesto plné záhad – do vesmíru. Prechodili sme celú Slnečnú sústavu a zastavili sme sa až na Mesiaci, odkiaľ sme si doniesli mesačné kamene. A keďže vesmír je obrovský, už teraz vieme, že sa tam znovu s Guliverom vrátime.

adresa

Materská škola Guliver
Poľovnícka 3/B
969 01 Banská Štiavnica

telefónne číslo

(00) +421 911 638 349

e-mail

guliver@tidly.sk