Svet okolo nás

Veľkáči, Malkáči, Drobčekovia

Počujete ako tu niekto narieka? To je predsa naša kamarátka víla Príroda. Lesní škriatkovia jej povedali, že jej niečo z lesa zmizlo a majú to na svedomí ľudia. Naši Veľkáči jej pomohli vypátrať, že jej ľudia z lesa vzali stromy. Dokonca zistili, aké vysoké boli. Víla Príroda bola šťastná, že má takých šikovných kamarátov Veľkáčov a na oplátku im prezradila tajomstvo rastlín a zoznámila ich s jej kamarátmi-vtáčikmi Ďubkom a Bubkom. Pokusom na Karafiatoch zistili, že rastliny sajú každú tekutinu, ktorou ich polejeme a čo sa stane s rastlinou, keď ju polejeme kontaminovanou tekutinou. Vďaka vile Prírode už vedia, že rastliny sú pre nás veľmi dôležité a najradšej majú čistú vodu. Spoločne si zasadili strukoviny a bylinky o ktoré sa starali-pozorovali ich rast, zalievali. A čím? No predsa len čistou a bezpečnou vodou. Ďakujeme víla Príroda za nové poznanie a tešíme sa na tvoje ďalšie tajomstvá rastlín, ktoré nám opäť prezradíš.

Čo je živé a čo nie ? Pozorovaním sme zistili, že kameň, šiška či drevo nikdy nenarastú napríklad tak, ako narástla naša cibuľka, ktorú sme si posadili do našej meteorologickej stanice. Vieme aj to, že potrebovala pomocníkov čo sa volajú voda, slnko a vzduch.

S Guliverom sme spoznávali živú a neživú prírodu… Zistili sme, že tieto dva svety bez seba nedokážu existovať, skamarátili sme sa s africkými slimákmi, rybkou a s láskou sa o nich starali, vyrábali a pozorovali farebnú dúhu a presvedčili sme sa, že s farbami je svet naozaj krajší.

adresa

Materská škola Guliver
Poľovnícka 3/B
969 01 Banská Štiavnica

telefónne číslo

(00) +421 911 638 349

e-mail

guliver@tidly.sk