Čas radosti, veselosti

Veľkáči, Drobčekovia

Konečne prišiel ten zázračný čas. Je to čas tajných želaní, očakávania, lásky a pokoja. Adventné obdobie venujeme rôznym zaujímavým tvorivým, edukačným aktivitám, ktorými si Veľkáči spríjemňujú čakanie na očakávaný deň. Každý deň Veľkáči počítajú dni, ktoré ešte zostávajú do Vianoc.  So zažatím prvej adventnej sviečky sa začala ku nám pomaly vkrádať tajomná vianočná atmosféra, pri ktorej usilovne zhotovujú vianočné výtvory, spievajú koledy, vianočné piesne, upevňujú si vedomosti o tradíciách a historických udalostiach spojených s vianočným obdobím. Všetci Veľkáči sa tešia na čarovný deň. Šíria okolo seba radosť a detský smiech.

Drobčekovia mali pred Vianocami veľa práce.

Pre rodičov pripravovali vianočný darček. Lekárske paličky maľovali, stromček z nich skladali, pom-pom guličkami zdobili, obyčajnú papierovú tašku na milého sobíka premenili. Stromček do hodvábneho papiera balili, do tašky pre mamku a ocka vkladali, aby ich na vianočnom večierku s láskou obdarovali.

Krásnych anjelov a vianočné gule na nástenku chystali. Vďaka divadlu, sa s vianočným príbehom o Ježiškovi oboznámili a spolu si aj tradičný štiavnický betlehem, ako voľakedy štiavnickí baníci, do machu postavili.

adresa

Materská škola Guliver
Poľovnícka 3/B
969 01 Banská Štiavnica

telefónne číslo

(00) +421 911 638 349

e-mail

guliver@tidly.sk