Gulitelo

Predškoláci, Veľkáči, Malkáči, Drobčekovia

Tajomstvá ľudského tela

Telo, to je ako skrinka, v ktorej niečo ukrývam, no miesto šiat a vecí, srdce, pľúca ja tam mám.

Všetci máme telo, ktoré pre nás pracuje neúnavne každý deň. Ale ako funguje? Aké procesy v ňom prebiehajú každý deň, aby nás udržalo nažive? Toto a ešte veľa iných zaujímavostí o ňom sme sa dozvedeli zážitkovým učením a priamou činnosťou s jednotlivými modelmi ľudských orgánov.

Poznám dobre svoje telo? Záhady tela sme objavovali prostredníctvom zážitkových edukačných aktivít. Naši malí bádatelia skúmali časti tela, pozorovali vlašský orech, ktorý predstavoval mozog, zhotovovali dýchaciu sústavu na základe ktorej získali predstavu o tom ako funguje, priraďovali vnútorné orgány podľa toho kde sa nachádzajú, skladali kostru, určovali zmysly. Pssst…..Čo to bije v mojom tele ako zvon? To je predsa naše srdce, ktoré počúvali a cítili prostredníctvom fonendoskopu a tlakomeru. Už vedia, že zdravá životospráva je pre človeka veľmi dôležitá, aby ich telo všetko krásne zvládlo. Naši malí bádatelia sa zahrali na lekárov a pacientov a do rolí sa vcítili. No kto vie. Možno sa jedného dňa stanú z našich Veľkáčov úspešní lekári.

Hlava, ramená, kolená….aaaale, veď to už všetko vieme. A raz – dva to aj na sebe ukážeme. Kde je srdce? Mozog, cievy? Z čoho sa skladá krv a koľko veľa máme kostí.. to sme s Guliverom spoznávali celý týždeň do sýtosti…

adresa

Materská škola Guliver
Poľovnícka 3/B
969 01 Banská Štiavnica

telefónne číslo

(00) +421 911 638 349

e-mail

guliver@tidly.sk