"Z KAŽDÉHO ROŽKA TROŠKU"

- Drobčekovia

PLANÉTA ZEM

Raketu sme naštartovali a z vesmíru krásy našej planéty Zem obdivovali. Vesmírnym telesám sa úspešne vyhýbali, možno aj mimozemšťanov na ufe stretali. Pri tej vysokej rýchlosti sa nám hlavy krútili, radšej sme na pevnú zem vrátili. A oblohu parádnym ďalekohľadom pozorovali. Aj veľký tresk sme skúšali a celkom sa nám podaril!

Zem je naozaj jedinečná planéta a zaslúži si našu pozornosť. Na malých ochranárov sme sa zahrali, odpad sa separovať  učili a neďaleký lesík od odpadkov vyčistili. Aj keď sme malé deti, vieme kam patria všetky smeti!

PRI POTOKU, PRI JAZERE

„Klipi, klapi, klipi, klap!“ – ozýva sa z vody hlas. Všetky žabky bojte sa, a pred bocianom skryte sa! Pozor rybky, pozor hady! V rybníku  i v potoku hľadá malú obživu. Ku potoku sme sa vybrali a život v ňom pozorovali. Bociana sme síce nestretli, zato sme ikry videli, a žabky? Asi sa pred nami do rákosia ukryli. Teraz už vieme, že ak chceme prírodu pozorovať, nové veci objavovať, ústa na sto zámkov budeme zamykať. :)

VEĽKONOČNÉ VAJÍČKO

Spoznávame tradície a zvyky našich starých mám a otcov. Pripravujeme sa na oslavu sviatkov jari – Veľkú noc. Naši chlapci – malí šibači už vedia, akú dôležitú úlohu budú na Veľkonočný pondelok plniť. Vyzbrojení korbáčom, voňavkou a vedrom plným vody musia dievčence poriadne vykúpať, vyšibať a navoňať. A naše dievky malé zase vedia, že šibačov nesmú zabudnúť za „splnenie úlohy“ odmeniť úsmevom, maľovaným vajíčkom a sladkým koláčom.

 

adresa

Materská škola Guliver
Poľovnícka 3/B
969 01 Banská Štiavnica

telefónne číslo

(00) +421 911 638 349

e-mail

guliver@tidly.sk